Het vernieuwde Woonnet!

Nu 5014 woningen te huur

Gratis reageren op bijna alle advertenties

HOE KUNNEN WIJ JOU HELPEN?

Welkom op het Woonnet Help Center voor Hulp en antwoord op al jouw vragen!
Staat jouw vraag hier niet tussen, neem dan contact met Woonnet op via ons contactformulier

Hoe kom ik in aanmerking voor woonruimte?

Is Woonnet.nl een onderdeel van Woonnet Rijnmond of Woonnet Haaglanden?

Kan ik via deze website direct huren of is er een wachtlijst?

Via deze website kun je direct reageren op het totale woonaanbod en er zijn geen wachtlijsten.

Is er een minimale leeftijd?

Vaak stelt een verhuurder of makelaar een aantal voorwaarden en huren kan over het algemeen vanaf 18 jaar. Dit verschilt uiteraard per advertentie en type object.

Hoe groot zijn mijn kansen op geschikte woonruimte?

De kans op jouw ideale woning of kamer is voor een groot deel afhankelijk van je inzet en persoonlijke situatie. En er komt ook wel wat geluk en gunning bij kijken. Het huren van een woning is niet iets wat je zomaar kunt kopen en is afhankelijk van een (vast) inkomen, omdat de verhuurder graag wilt weten of je maandelijks de huur kunt betalen. Sommige huurwoningen zijn razendsnel weer verhuurd dus ook de snelheid dat je op vrijgekomen woonruimte reageert en of je de woning gegund krijgt door de verhuurder of makelaar is van invloed.

Dien ik een (vast) inkomen te hebben wanneer ik wil huren?

In veel gevallen wel, vooral bij de wat duurdere huurwoningen en appartementen. Maar lang niet altijd wordt er een inkomenseis gesteld, dit is per advertentie verschillend.

Verhuurt Woonnet.nl de woningen en kamers zelf?

Woonnet.nl verhuurt zelf geen woonruimte en wij bemiddelen hier ook niet in. Op dit verhuurplatform komt online de markt van vraag en aanbod samen waarop jij direct kunt reageren en een bezichtiging in kunt plannen.

Ik heb al meerdere keren gereageerd op advertenties, maar ik heb nog geen woonruimte gevonden. Wat moet ik nu doen?

Het zoeken en vinden van geschikte woonruimte kost tijd en om een woning te kunnen huren, dien je zelf ook naar je persoonlijke situatie te kijken wat betreft inkomsten. Wanneer je meerdere bezichtigingen hebt gedaan en serieuze interesse hebt getoond in een woning, maar het niet gekregen hebt, dan zul je uiteindelijk wel zien dat de aanhouder wint.

Waarom staat er bij sommige advertenties geen telefoonnummer van de verhuurder bij?

In sommige gevallen ontvangen een (particuliere) verhuurder of makelaar bij voorkeur een reactie per e-mail met daarin meer informatie over jou zelf en met wie je wilt huren. Telefonisch kan een verhuurder vaak moeilijker inschatten met wij hij te maken heeft. Ook kan het zijn dat op basis van alle ontvangen reacties van geĆÆnteresseerden een eerste selectie wordt gemaakt op basis van het ideale profiel van de verhuurder of eigenaar.

Zijn de woonadvertenties op Woonnet.nl wel betrouwbaar?

Woonnet.nl doet er alles aan om voor publicatie de advertenties te screenen. Wij hechten grote waarde aan betrouwbaarheid en transparantie. Mochten er klachten binnen komen na publicatie van een bepaalde advertentie, dan zullen wij in eerste instantie deze direct offline halen.

Waarom moet ik betalen op Woonnet.nl wanneer ik wil reageren op het woonaanbod?

Het onderhouden van deze website en het woonaanbod, de samenwerking met verhuurders, makelaars, bemiddelaars en investeringsmaatschappijen zijn overheadkosten voor deze website en Woonnet is een commerciƫle organisatie. Om die reden vragen wij een lage vergoeding waarmee jij 1 of 3 maanden onbeperkt kunt reageren.

Kan ik telefonisch contact opnemen met Woonnet.nl?

Om de kosten zo laag mogelijk te houden, is Woonnet.nl niet telefonisch bereikbaar. Een call center die voor iedereen bereikbaar is zou ideaal zijn maar dat brengt hoge (personeels)kosten met zich mee die weer doorberekend zouden worden in de tarieven om te reageren op het woonaanbod. Reageren kan via deze website, telefonisch of per e-mail direct met de verhuurder of makelaar. Als je vragen hebt aan Woonnet, dan kun je veel antwoorden vinden op de FAQ raadplegen of ons een e-mail sturen die binnen 3 werkdagen wordt beantwoord. Bedankt voor je begrip.

Hoe kan ik mij weer afmelden bij Woonnet.nl?

In principe hoef je je niet af te melden voor of op de website. Wanneer je jouw account uit de database wilt laten verwijderen, dan kun je dit doen via Mijn Woonnet nadat je bent ingelogd.