Huurwoningen Amsterdam

Resultaat 1–10 van de 671 resultaten wordt getoond

Huurwoning Amsterdam, vind je huurhuis in Amsterdam op Woonnet

Op deze pagina vind je huurwoningen in de vrije sector in Amsterdam. Een ruim aanbod overzichtelijk op een rij. Wil jij ook een woning huren in Amsterdam? Lees dan zeker even verder!

Wonen in Amsterdam

Amsterdam: internationale studentenstad, metropool en steevast bovenaan de bucket list van vele wereldburgers. Maar ook de hoofdstad van Nederland en wereldwijd bekend om zowel haar rijke geschiedenis als haar vooruitstrevende karakter. Met de vele musea, zoals het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum, het Anne Frank-huis en het Stedelijk Museum, biedt Amsterdam een waar cultureel erfgoed aan de vele toeristen die jaarlijks Amsterdam bezoeken maar ook een aan de Amsterdammers die er wonen, werken en studeren. Amsterdam staat bekend om de Wallen, de vele coffeeshops, Ajax en om de schitterende grachtenpanden die vaak ook als huurwoning in Amsterdam worden aangeboden. Mede door de grote keuze aan opleidingen in de stad, zoals de Hogeschool van Amsterdam, InHolland, de Vrije Universiteit, de Universiteit van Amsterdam enz., is het onder studenten uit zowel binnen als buitenland enorm populair om een kamer of huurwoning in Amsterdam te huren. Wat jouw reden ook is om te willen huren in Amsterdam, Woonnet helpt je bij het vinden van een huurwoning in Amsterdam door een ruim aanbod van huurhuizen, kamers, appartementen en studio’s. Zo vinden veel studenten, expats en andere werkenden via Woonnet hun thuis in Amsterdam. Want wie wil er nou niet een grachtenpand, appartement in de Pijp of woonboot in Amsterdam huren?

Vrije sector Amsterdam

De huurprijzen van vrije sector huurwoningen in Amsterdam zijn de laatste jaren fors gestegen, waardoor het voor veel woningzoekenden moeilijk of soms zelfs onmogelijk is om een huis te huren in Amsterdam. De gemeente Amsterdam heeft aangekondigd de oververhitte woningmarkt aan te willen pakken, maar vooralsnog blijven de huurprijzen van een huurhuis of appartement in Amsterdam sterk stijgen. Mogelijk komt in deze situatie verandering nu veel expats in verband met COVID-19 toch kiezen om terug te keren naar hun land van herkomst, maar dit is vooralsnog in de vrije sector huur in Amsterdam niet merkbaar. Om ondanks de moeilijke woningmarkt toch een huurwoning of een appartement in Amsterdam te vinden, is het belangrijk om zo snel mogelijk te reageren wanneer nieuw aanbod beschikbaar komt.

Ook de huurprijzen voor een studio of kamer in Amsterdam blijven al jaren onverminderd stijgen. Helaas geldt ook hier een krapte in de markt waardoor het vinden van een kamer of studio in Amsterdam verre van makkelijk is. Door gewijzigde regelgeving rond het delen van huurwoningen in Amsterdam, is het vinden van een studentenkamer soms een hele zoektocht.

Woningnet Amsterdam, sociale huurwoningen

Woonnet.nl vertoont alleen aanbod vanuit de vrije sector huur in Amsterdam. Wanneer je in aanmerking wilt komen voor een sociale huurwoning kun je je aanmelden bij Woningnet Amsterdam. Echter gelden hiervoor vaak erg lange wachttijden en kan de inschrijfduur voor een dergelijke woning wel oplopen tot meer dan 10 jaar. Een sociale huurwoning is een woning met een netto huurprijs van maximaal 737,14 euro. Voor meer informatie over sociale huurwoningen in Amsterdam, kun je kijken op de website van Woningnet

Populaire wijken Amsterdam

Wonen in Amsterdam is momenteel erg populair, maar een aantal wijken in Amsterdam is veruit het meest gewild. Zo zijn de buurten De Pijp, Oud-Zuid en Zuid erg in trek onder zowel studenten als expats en andere werkenden in Amsterdam. Het zal niet verbazen dat de huurprijzen in deze wijken dan ook hoger liggen dan in de minder populaire buurten. Echter biedt dit wel degelijk mogelijkheden voor de minder kritische huizenzoeker. Eenmaal in Amsterdam wonend, is het vaak makkelijker om door te verhuizen naar een huurwoning of kamer in een populairdere buurt dan om er direct een te betrekken.

Huis verhuren in Amsterdam

Ook het verhuren van een woning in Amsterdam is de afgelopen jaren door de Gemeente aan banden gelegd. Zo bestaat er een puntenstelsel waaraan de woning moet voldoen om aangemerkt te worden als huurwoning voor vrije sector huur in Amsterdam en is het niet langer toegestaan om zomaar via toeristische website zoals booking.com, airbnb.com en dergelijke website kamers te verhuren. Je woning tijdelijk verhuren aan toeristen is bijvoorbeeld alleen nog toegestaan wanneer je zelf op vakantie bent.