Huurwoningen Rotterdam

Te huur zonder wachtlijsten

Resultaat 1–10 van de 455 resultaten wordt getoond

Zoek jij een huurwoning in Rotterdam? Particulier huren in Rotterdam doe je via Woonnet

Wonen in Rotterdam

Huurwoningen en kamers in Rotterdam vind je op deze pagina van Woonnet.nl. Een woning huren in Rotterdam kan gemakkelijk op deze huizen website door direct te reageren op het woonaanbod in Rotterdam. Elke dag vind je hier nieuwe huurhuizen in Rotterdam die direct te huur zijn.

Gelegen in Zuid-Holland is Rotterdam qua inwoneraantal (2020: 651.000) de op een na grootste stad in Nederland en biedt als moderne havenstad genoeg reden om te willen wonen en voor vrije sector huur in Rotterdam. Woonnet Rotterdam biedt hierin de uitkomst als het gaat om het snel vinden van een huurwoning in Rotterdam. Anders dan bijvoorbeeld bij Woonnet Rijnmond heb je bij Woonnet Rotterdam sowieso niet te maken met wachtlijsten of een inkomensgrens en kun je vandaag al op zoek en heb je misschien volgende week al een bezichtiging voor jouw nieuwe huurhuis in Rotterdam.

Het zoeken van een huurwoning bij Woonnet Rotterdam is eenvoudig te doen op deze pagina. Door gebruik te maken van de filters kies je je maximale huurprijs, gewenste woonoppervlakte en het gewenste aantal kamers voor jouw perfecte appartement, kamer of huurwoning in Rotterdam. Het reageren op huurwoningen in Rotterdam kan grotendeels gratis. Wanneer woon jij in je nieuwe huurhuis, studio, appartement of kamer in Rotterdam?

Is huren in Rotterdam duur?

Een huurwoning in Rotterdam hoeft helemaal niet duur te zijn. Zoals in andere steden stijgen de huurprijzen momenteel weliswaar nog steeds, maar in Rotterdam stijgen deze minder hard dan in andere steden. Wat je aan huur betaalt, voor een huurwoning in Rotterdam is vooral afhankelijk van het type woning wat je zoekt en van de locatie. Zo is een vrijstaande huurwoning in Hillegersberg of een gestoffeerd appartement in een wijk als Kralingen vaak prijziger maar vindt je voor een net bedrag al een leuk appartement in Overschie.

Geweldig wonen – Wijken in Rotterdam

In de afgelopen jaren zijn diverse wijken in Rotterdam in opkomst; denk bijvoorbeeld aan Charlois, Rotterdam Zuid en Delfshaven, waar voormalige kantoorgebouwen worden omgebouwd tot luxe woonstudio’s. De prijzen van huurwoningen in het centrum van Rotterdam blijven nog altijd het hoogst zijn en wonen in het centrum van Rotterdam zal dan ook niet voor iedereen zijn weggelegd. Maar met wijken als Charlois, Lombardijen en Prins Alexander en de vele andere wijken die Rotterdam biedt, zijn er genoeg mogelijkheden om een fijne huurwoning in Rotterdam te vinden.

Het verschil tussen Woonnet Rotterdam en Woonnet Rijnmond – Vrije sector huur in Rotterdam versus Sociale huurwoningen

Woonnet Rijnmond verzorgt in Rotterdam grotendeels het aanbod voor sociale huurwoningen. Woonnet.nl en daarmee Woonnet Rotterdam zijn op geen enkele manier verbonden aan Woonnet Rijnmond en bedienen dan ook een heel ander deel van de verhuurmarkt, namelijk de vrije huursector. Dit zijn woningen met een huurprijs tot 737,15 euro per maand. Net zoals in de rest van Nederland zijn huurprijzen voor woningen gebaseerd op een puntensysteem.